Verbeeten Challenge 2018!

In Nieuws by ercole

Samen sportief tegen kanker!

Zondag 8 april 2018

Verbeeten Challenge 2018!

Onze vrijwilligers zijn al druk bezig met het organiseren van alweer de 5e editie van de Verbeeten Challenge. Ook jij kunt dit jaar weer een steentje bijdragen door je van de sportieve kant te laten zien. Net als voorgaande jaren kun je ook dit jaar weer lopen, fietsen, rennen en skeeleren voor het goede doel. Schrijf je in als individu of doe mee als een team, bijvoorbeeld met je collega’s of vriendengroep!

Alle informatie over de Challenge is te vinden op de onderstaande website, zoals voor welke onderdelen je in kunt schrijven en wat de routes zijn. Ook is realtime zichtbaar hoeveel mensen meedoen aan de challenge en welk bedrag tot nu toe is opgehaald. Benieuwd?

Ga naar www.verbeetenchallenge.nl
En de opbrengst gaat naar…

De opbrengst van de Verbeeten Challenge op 8 april 2018 gaat naar een project dat is gericht op het verbeteren van de behandeling van vrouwen met borstkanker die op de borst worden bestraald. Met nieuwe technologie kan de positie van de borst nauwkeuriger in de gaten worden gehouden tijdens de bestraling. De huidige behandeling gebeurt met tatoeagepuntjes om de patiënte recht te kunnen leggen op de behandeltafel. Met de nieuwe methode is dat niet meer nodig en dat is efficiënter en patiëntvriendelijker. Na de behandeling zijn er ook geen zichtbare puntjes ter herinnering.

De afgelopen drie jaar gingen de opbrengsten naar onderzoek naar bestralen zonder masker van mensen met een hersentumor. Na onderzoek en een testfase kan het Instituut Verbeeten – als eerste instelling in Nederland – deze techniek inmiddels ook echt toepassen. Daar zijn we trots op!
Niet meedoen, maar toch bijdragen?!
Het kan natuurlijk zijn dat je om wat voor reden dan ook niet mee kunt doen. Wil je toch een steentje bijdragen? Via de website is het mogelijk om te doneren of om één van de deelnemers of teams te steunen. Natuurlijk kun je je ook aanmelden als vrijwilliger!