OP-tijdrit groot succes

In Nieuws by Hans de Kock

Voor de tweede keer werd door TC-Waalwijk de OP-tijdrit georganiseerd. Bij de OP-tijdrit wordt niet, zoals bij normale tijdritten, de snelste tijd beloond, maar de best ingeschatte tijd. Deelnemers aan de OP-tijdrit gaven vooraf door welke tijd ze nodig dachten te hebben om 27 km af te leggen. Vooraf was niet bekend waar de OP-tijdrit verreden werd, oefenen was niet mogelijk.

Zaterdag 15 april was het zover, het begin was fris, de spanning steeg bij de deelnemers, de wind zorgde voor de nodige berekeningen en de zon zorgde ervoor dat iedereen het naar de zin in had.

Om kwart voor tien vertrok de eerste renner. Daarna vertrok er elke minuut een renner. Totaal drie rondjes van 9km werden afgelegd. De wind wakkerde nog iets meer aan in de derde ronde wat ervoor zorgde dat de meeste renners harder gingen rijden. En…uiteindelijk te hard.

De renner die zijn tijd het beste ingeschat had met slechts 3 seconden verschil was Hans Colstee, gevolgd door een gastrenner J├╝rgen Dekkers met 4 seconden verschil en op de derde plek eindigde Mark Leijtens met 35 seconden verschil.

Al met al een heel geslaagde OP-tijdrit, die volgend jaar wederom op herhaling gaat. Wil je er ook bij zijn? Hou de website dan goed in de gaten of meld je aan als lid, zodat je aan alle activiteiten kunt deelnemen.