The Longest Day Challenge 2023

In Nieuws by Simone Thur

Jaarlijks een maand of twee voor de langste dag van het jaar begint bij een aantal renners van de club toch weer te kriebelen; The Longest Day Challenge! De challenge is eigenlijk heel eenvoudig. Elk jaar op een zaterdag rond de langste dag, in één dag 300km rijden.

Zaterdag 17 juni was het zover en stonden tien renners om 06.00 uur, een beetje nerveus klaar om de fiets te stappen. Het zonnetje scheen en gelukkig was er niet veel wind. Via Gorinchem en Rotterdam, de Van Brienenoordbrug bleek toch wel hoog te zijn, werd koers gezet naar Katwijk aan Zee. Geen tijd om een duik te nemen, bijna op de helft, dus door naar Aalsmeer om vervolgens via Utrecht, Tiel, Zaltbommel en Tiel weer aan te komen bij het startpunt.

Niet iedereen zat meer even fris op de fiets, maar wat wil je. 300km is toch een hele afstand (koers)petje af dames en heren voor deze prestatie!