Succesvolle jaarlijkse OPTijd-rit

In Nieuws by Simone Thur

Onder een strak blauwe hemel vertrokken we zaterdag 13 april 2024 om 09.00 uur vanaf De Slagen voor onze jaarlijkse OPTijd-rit naar het startpunt aan het afwateringskanaal op de weg van Drunen naar Giersbergen. De deelnemers hadden hun geschatte tijd voor de 24,5 km vooraf al doorgegeven.

Na de koffie met appelflap werd er één voor één gestart, met een minuut ertussen. Het parcours was goed uitgepijld door de organisatie. Wat ze wellicht niet hadden opgemerkt, was dat er halverwege een klok hing. Zo konden de slimme rekenaars en fanatiekelingen onder ons inschatten of ze qua tijd goed zaten. De sfeer was goed en onderweg werden aanmoedigingen bij het inhalen uitgewisseld tussen de fietsers.

Na de finish wilde iedereen weten hoe dicht ze bij hun geschatte tijd zaten. Iedereen was sneller dan verwacht. Om het spannend te maken, werd het tijdsverschil in wisselende volgorde voorgelezen. Natuurlijk bewaarde de organisatie de top drie voor het laatst. Hans Colstee, de winnaar, was maar 3 seconden sneller dan zijn ingeschatte tijd. Rudi Heinen en Henry Bink werden tweede en waren 9 seconden sneller dan gedacht.

Uiteraard speciale dank voor de organisatoren Ans en Anja en natuurlijk ook de sponsoren Go Waalwijk en Benito. De versnaperingen van Go Waalwijk waren heerlijk en vielen goed in de smaak bij alle aanwezigen. En de prijzen van Benito gaven een extra dimensie aan de competitie. Iedereen wilde natuurlijk graag met een prijs naar huis gaan! We hopen in de toekomst weer op jullie steun te kunnen rekenen. Hartelijk dank voor alles!

Wil je bij een club aansluiten en heb je zin om een keer met ons mee te rijden? Meld je dan aan via ons contactformulier.